keď boli v móde margaríny, naletela som. Odvtedy robím len na bravčovej masti a občas olivový olej, jem naozajstné maslo a hľa, cholesterol zdúchol na nižšie hranice. Ke%d koláč, tak poriadny, keď chleba, riadny kus, nie tie ofarbené meltou, akože čierne, ale dobrý slovenský tak napoly... ja ti neviem, cukor mám ukážkový...čím to je?
predsa, co je na tom divne? . a siman ma pravdu, treba jest prave veci ,nie kadejaky sajrajt a light vyrobky... vsetko s mierou ale kvalitne, nesediet na riti cely den, a obcas svojho tatosa nechat doma. :-))
Divne je na tom to, že cukor v krvi / glykémie / nie sú nijakým argumentom u diabetika - keď už tak glykovaný hemoglobín. A light výrobky majú práve u diabetikov význam .
sa do obchodu pešo a tak... potrava nie je môj nepriateľ, som gurmán ale i barbar :) ako kedy. Najlepšia je osmažená slanina s horčicou na riadnom kavalci drevorubačského chleba večer pri ohni s dobrými kamošmi, s rodinou, so smiechom, beriem všetky prikázania. Aj vrchol pyramídy má svoj význam...ale cereálne chleby? Proste treba jesť s mierou a kedy som hladná a nie stále a blbosti.
Och, na meltu ja nedám dopustiť. Je to predsa tá najzdravšia kávička - z čakankového koreňa. A melta, teda čakanka v nej práve reguluje hladinu cukru v krvi. Je moc zdravá práve pre diabetes. . S tou masťou máš pravdu. Nedávno som uvádzala porovnanie s olejmi na blogu G.Murína. . Masť je zdravá, má takmer rovnaký obsah tukov, ale neobsahuje žiadne prímesy.
BRATISLAVA 8. mája (WEBNOVINY) - Pestovatelia, chovatelia, ale aj spotrebitelia majú 19. a 26. mája jedinečnú príležitosť bezplatne si nechať otestovať kvalitu svojej vypestovanej zeleniny a vajec. V rámci akcie Vieme, čo jeme môžu priniesť vlastné čerstvé produkty na príslušnú Regionálnu Veterinárnu a potravinovú správu, ktorá vyšetrenie ďalej zabezpečí. V inom prípade by pestovatelia či spotrebitelia zaplatili za vyšetrenie jednej vzorky na dusičnany 1500 korún, za vyšetrenie vajec na salmonelu 380 korún.
Projekt Ministerstva pôdohospodárstva SR je určený pre malých pestovateľov zeleniny a producentov vajec určených pre vlastnú domácu spotrebu. Veľkí producenti sú zo zákona povinní zabezpečovať podmienky dodržiavania hygieny, požiadavky zdravotnej neškodnosti a kvality vyrábaných potravín. Všetky tieto potraviny a suroviny kontrolujú úradní veterinárni lekári a inšpektori potravinového dozoru. Drobní pestovatelia zeleniny a producenti vajec, ktorých úroda je určená pre vlastnú spotrebu, však nie sú v systéme kontroly na zdravotnú bezpečnosť týchto produktov. Regionálne Veterinárne a potravinové správy pošlú prijaté vzorky na expertízu do Štátneho veterinárneho a potravinového ústavu v Dolnom Kubíne. Agentúru SITA informoval Stanislav Háber z ministerstva pôdohospodárstva. SITA
Objavila som ju predčasom v jednej diabetickej kuchárskej knihe. Zaujímal ma zdravší životný štýl a diabetická strava je vlastne najzdravšia. . Vylúčila som takmer bravčové mäso. Nemám moc rada kuracie. Ešte skôr morčacie. Hmm-hm, králičie - mám z neho nepríjemné asociácie. Raz som musela sama zabíjať králika:) Ale najradšej mám hovädzie mäsko. . Takže moja otázka Vám ako odborníkovi: Aký máte názor na konzumáciu hovädzieho mäsa ??
tiez si dam min. 2x mesacne nieco z hovedziny..., prosto si to moje telo ziada. Kedze vacsina hov. dobytka na Slovensku je chovana na pasi, kvalita by mohla byt v stave biomesa..., skoda, ze neexistuje distribucia. Naopak mam informacie, ze dovazane bravcove maso je z velkochovov..., no mozno nejaky odbornik napise viac...
neda sa nez suhlasit